26 Ocak 2021 Salı

dosya upload sitesi kurma

Internette en eski şeylerden biridir dosya paylaşımı. Hatta internet demeyelim, bilgisayar dünyasında dahi en eski işlemlerden birisi dosya transferidir. Dosya kopyalamaktan, dosya taşımaya, bilgisayar dünyasının başlangıcıdır aslında bu işlemler. Internette paylaşım 1970'lere kadar gider... İnanmazsınız buna fakat 1970 yılında da upload denilen konu vardı ve hızıyla ilgili emin olun o zamanlar dahi fazla konuşuluyordu.

Upload hızı, asla kimseyi tatmin edemedi. Peki dosya upload gerçekten ilk olarak ne zaman kullanıldı derseniz bu tarih tam olarak FTP'nin doğuşu, yani File Transfer Protocol'un doğduğu yıllar olacaktır. Bu da 1985 yılında ilk dosya uploadın işlendiği ve RFC 959 protokolünün yazıldığı yıla denk gelmektedir. Bu zamanlarda networking ile ilgilinenlerin bildiği YModem, ZModem'ler epey bir gelişmeye başlamış ve aşırı alakası olmasa da dosya upload yapmaya başladığımız ilk zemin diye dahi düşünebileceğiniz IRC 1988 yılında kullanılmaya başlamıştı. Upload denildiğinde irc pek akla gelmezdi lakin işte size  upload.gen.tr farkı... İlk uploadınızı devasa ihtimalle bir irc sohbet odasında yapmış olmayasınız? Düşünün bakalım... İnternette dosya paylaşmak ise, aslında en baskı aşamalardan biridir. Yolladığınız dosyanın emailden arka dönmesi, antiviruslerin engellemesi, spame takılması, ayrıca dosya transferi aşamasında dosyada yaşanan veri kaybı bunun gibi sorunlar, internetten dosya upload yapma meselesi için oldukça sorun olmaktadır.

 Peki dosya paylaşmak ve dosya upload etmek için kullanabileceğiniz siteler içinde doğal ki sitemizi denemenizi ve paylaşılan dosyalara müdahale etme şansınızın olduğunu, asla silinmeyeceğini ve isterseniz de kimseye sormadan kendiniz silebileceğinizi biliyor muydunuz?

Kaynak: https://www.upload.gen.tr

dosya upload sitesi kurma

Internette en eski şeylerden biridir dosya paylaşımı. Hatta internet
demeyelim, bilgisayar dünyasında dahi en eski işlemlerden birisi dosya
transferidir. Dosya kopyalamaktan, dosya taşımaya, bilgisayar
dünyasının başlangıcıdır aslında bu işlemler. Internette paylaşım
1970'lere kadar gider... İnanmazsınız buna fakat 1970 yılında da
upload denilen konu vardı ve hızıyla ilgili emin olun o zamanlar dahi
fazla konuşuluyordu.

Upload hızı, asla kimseyi tatmin edemedi. Peki dosya upload gerçekten
ilk olarak ne zaman kullanıldı derseniz bu tarih tam olarak FTP'nin
doğuşu, yani File Transfer Protocol'un doğduğu yıllar olacaktır. Bu da
1985 yılında ilk dosya uploadın işlendiği ve RFC 959 protokolünün
yazıldığı yıla denk gelmektedir. Bu zamanlarda networking ile
ilgilinenlerin bildiği YModem, ZModem'ler epey bir gelişmeye başlamış
ve aşırı alakası olmasa da <a
href="https://www.upload.gen.tr/dosya-upload.php"><strong>dosya
upload</strong></a> yapmaya başladığımız ilk zemin diye dahi
düşünebileceğiniz IRC 1988 yılında kullanılmaya başlamıştı. Upload
denildiğinde irc pek akla gelmezdi lakin işte size www.upload.gen.tr
farkı... İlk uploadınızı devasa ihtimalle bir irc sohbet odasında
yapmış olmayasınız? Düşünün bakalım... İnternette dosya paylaşmak ise,
aslında en baskı aşamalardan biridir. Yolladığınız dosyanın emailden
arka dönmesi, antiviruslerin engellemesi, spame takılması, ayrıca
dosya transferi aşamasında dosyada yaşanan veri kaybı bunun gibi
sorunlar, internetten dosya upload yapma meselesi için oldukça sorun
olmaktadır.

Peki dosya paylaşmak ve dosya upload etmek için kullanabileceğiniz
siteler içinde doğal ki sitemizi denemenizi ve paylaşılan dosyalara
müdahale etme şansınızın olduğunu, asla silinmeyeceğini ve isterseniz
de kimseye sormadan kendiniz silebileceğinizi biliyor muydunuz?

Kaynak: <a href="https://www.upload.gen.tr">https://www.upload.gen.tr</a>

2 Ocak 2021 Cumartesi

WİFİ kamera

Günümüzde emniyet kameraları evlerin ve işyerlerinin korunmasında yaygın olarak uygulanan sistemlerden biridir. Birçok tehdit ve hücum asayiş kameraları yardımıyla önlenebilmekte ve tehdit yapan kişiler kısa zamanda tetkik edilmektedir ve gereğinin yapılabilmesi kolaylaşmaktadır. Kamera sistemlerinin ilk çıktığı zamanlarda çalışabilmesi için elektrik kaynağına bağlı olmaları gerekmekteydi. Hala bu boyutta çalışmaya devam eden kameralar video sinyallerini televizyon ya da bilgisayar bu gibi herhangi tek görüntüleme cihazına vermek amacı ile video kablolarını kullanmaktadır. Son senelerde ise teknolojinin hızla gelişmesi ve ileriye gitmesi evler ve işyerlerinde kablosuz kamera ihtiyacı doğmaya başlamıştır. Bunun WİFİ kamera üzerine kablosuz bağlantı üstünden veri iletimine olanak tanıyan istikrar kamera sistemleri üretilmeye başlanmıştır. Kablosuz WİFİ kameralar kolay kurulumu ve istenilen ve arzulanan alanlara yerleştirilebilme özellikleri yardımı ile daha çok yeğleme edilmeye başlanmıştır. Tadilat gerektirmeden kolaylıkla kurulumu işlenen bu sistemler evlerin ya da işyerlerinin dekorasyonuna ziyan vermeden kurulabilmektedir. IP kamera ya da Analog kamera şekilde ikiye ayrılan kablosuz kamera sistemleri sayesinde koruma altına almak istediğiniz sahaların güvenliğini kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Bunun yanı sıra kablosuz CCTV; görüntü ve ses aktarımını kablo kullanmaya gerek duymadan radyo dalgaları aracılığı ile ileten emniyet kameralarıdır. WİFİ kameraların aktivite prensibine bakacak olursak bu sistemler video sinyalini, kablosuz file üstünden görüntüleme ve kayıt cihazınıza bağlı olan yalnızca alıcıya ileterek çalışmaktadır. Kablosuz kameralar rastgele tek bağlantı noktası olmayan ve bağımsız olarak işçi kameralardır. WİFİ kameralar kamera videosunu tek radyo(RF) vericisi üstünden ileterek çalışır. Video dahili yalnızca depolama cihazına ya da bulut depolama yolu kullanılarak bağlı yalnızca alıcıya gönderilmektedir. Bu sayede monitörünüz ya da alıcınız aracılığı ile resim ya da video kliplerinize erişmek için kolay bir bağlantıya sahip olmuş olursunuz. Kablosuz kamera, çekimi yakalamak ve kaydetmek için ağınıza tek bağlantı ve sinyal sağlamalıdır. Bağlantı kesintiye uğradığı takdirde WİFİ kameranız beslemeyi görüntüleme aygıtınıza gönderemez. Ayrıca kullandığınız kamera tam olarak kablosuz ise batarya ile çalıştırılması gerekmektedir. Bütün bunlara İlave olarak ev ya da işyerinizde kablosuz tek sistem kullanıyorsanız mevcut bataryaları düzenli şekilde kontrol etmeniz ciddi tek ayrıntıdır.